Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

Σκυβαλότοπος Μαρί - Ξέφυγε απόκάθε έλεγχο

Με μολυσματικές ασθένειες από την προβληματική λειτουργία του «ανοικτού» σκυβαλότοπου στο Μαρί κινδυνεύει άμεσα η ευρύτερη περιοχή Ζυγίου, από το Βασιλικό και την Καλαβασό.
Αυτό υποστήριξε η αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων, που επισκέφθηκε το χώρο. Όπως διαπιστώθηκε, μετά τη διακοπή των εργασιών κάλυψης των σκουπιδιών με χώμα από ιδιώτη εργολάβο (έμεινε απλήρωτος... ), η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Τα οικιακά απόβλητα από τις κοινότητες της ορεινής περιοχής Λάρνακας που εξυπηρετούνται από τον περιφερειακό σκυβαλότοπο, απορρίπτονται εκεί και συσσωρεύονται, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες μόλυνσης, αφού βρίσκονται σε κοινή θέα, ενώ στην περιοχή βρίσκουν «στέγη» κουνούπια, τρωκτικά και μύγες. Κατά τη χθεσινή επίσκεψη των Οικολόγων, αναφέρθηκε επίσης ότι η ανυπόφορη δυσωδία αποτελεί μια άλλη σοβαρή επίπτωση, η οποία συμπληρώνει την απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι των γύρω κοινοτήτων.
Ο εκπρόσωπος του Κινήματος Άθως Αγαπητός δήλωσε ότι ο σκουπιδότοπος δεν τυγχάνει καμιάς διαχείρισης, γι' αυτό κάλεσε τους αρμόδιους να πάρουν άμεσα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: