Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Φθηνότερα για σκύλους…

Με αυτή την αφίσα του, ο Άθως Αγαπητός, Οργανωτικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων, προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες μας, οι οποίοι παρά την ηθική και νομική υποχρέωση που αναλαμβάνουν, αγοράζοντας και μεγαλώνοντας ένα σκύλο, τον εγκαταλείπουν στους δρόμους, γιατί η οικογένεια θα πάει διακοπές και δεν έχει πού να το αφήσει.
Το φαινόμενο άρχισε τα τελευταία χρόνια να αυξάνεται ανησυχητικά σε σημείο που Δήμοι και κοινότητες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα, πλέον ζώα, που κυκλοφορούν στους δρόμους. Η λύση στο πρόβλημα είναι να αφήνονται οι σκύλοι σε ειδικά ξενοδοχεία, στα οποία να τυγχάνουν φροντίδας, ή σε κάποιο φιλικό ή συγγενικό σπίτι όπου και πάλι το ζώο θα περάσει τις μέρες των διακοπών των ιδιοκτητών του.
Με άλλα λόγια, οι συμπολίτες μας για ένα ολόκληρο χρόνο παριστάνουν τους ζωόφιλους και όταν έλθει η ώρα των διακοπών, κάνουν κρατήσεις για τα δικά τους ξενοδοχεία και ξεχνούν ότι υπάρχουν και τα ξενοδοχεία των σκύλων. Έτσι προτιμούν να αφήσουν τα τετράποδά τους στους δρόμους, γιατί τους πέφτει πολύ το πεντόλιρο, ή το πολύ δεκάλιρο, που θα πληρώσουν για κάθε μέρα παραμονής του σκύλου τους σε κάποιο ειδικό ξενοδοχείο. Αλλά γιατί δεν κάνουν κρατήσεις και οι ίδιοι, στα ειδικά αυτά ξενοδοχεία που είναι και φθηνότερα; Καλές διακοπές…
Γ.Ι.
13/8/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: