Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Εγκαίνια χωρίς καμπάνες

Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής της Έγκωμης εκτιμούν ότι το πολυκατάστημα θα τους διευκολύνει, γιατί δεν θα χρειάζεται να πηγαίνουν αλλού για ψώνια. Αντίθετα, οι Οικολόγοι διαμαρτύρονται ότι το έργο θα επιτείνει τα προβλήματα στο κυκλοφοριακό.

Άλλο ένα μεγάλο χώρο πολυκαταστημάτων απέκτησε η Λευκωσία (στα δυτικά της προάστια), παρέχοντας την ευκαιρία και στους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής για ...πολλά ψώνια. Πρόκειται για το "The Mall of Engomi", τα εγκαίνια του οποίου τελέστηκαν εσπευσμένα χθες, για να προλάβει τις επικείμενες γιορτές των Χριστουγέννων. Ο "Π" βρέθηκε χθες το απόγευμα εκεί, και πέραν από τις ομιλίες της τελετής των εγκαινίων, επιζήτησε και τις απόψεις των κατοίκων της Έγκωμης: "Ωραία η ποικιλία και οι τιμές που προσφέρει ένα μεγαλεπήβολο πολυκατάστημα, άλλο πράγμα όμως η ζεστασιά που εκπέμπει ένα μικρότερο κατάστημα".
Ωστόσο, οι πρώτοι πελάτες του "The Mall of Engomi", στην πλειοψηφία τους κάτοικοι της περιοχής, μας είπαν ότι το σύγχρονο αυτό πολυκατάστημα θα τους κάνει τη ζωή ακόμη ευκολότερη. Με την εγκατάσταση του "The Mall" στην περιοχή μας, αναφέραν, δεν θα χρειάζεται πλέον να κάνουμε τα ψώνια μας στο κέντρο της Λευκωσίας, αφού η ποικιλία που προσφέρει το πολυκατάστημα, καλύπτει πλήρως τις ανάγκες μας. Μία από αυτούς τους πρώτους πελάτες, ήταν και η κ. Εύη Ιωάννου, η οποία έκανε και τα ψώνια της. Αποφάσισε να ψωνίσει από εκεί γιατί, όπως είπε, "η ποικιλία που διαθέτει το πολυκατάστημα της παρέχει την άνεση να ψωνίζει χωρίς ταλαιπωρία, αφού δεν έχει ανάγκη να μετακινείται στην άλλη άκρη της Λευκωσίας". Η Ρασίντα Τονστέμπα, η οποία διαμένει λίγα τετράγωνα παρακάτω, στάθηκε στις διαφορές του καταστήματος με το αντίστοιχο στην περιοχή του Στροβόλου. "Το 'The Mall' στην Έγκωμη έχει εντονότερο χαρακτήρα, επαρκή ποικιλία, εκπέμπει περισσότερη ζεστασιά και δεν είναι αχανές", μας είπε χαρακτηριστικά.
Το κακό πολλαπλασιάζεται

Αντίθετα, έντονες ενστάσεις για τη λειτουργία του πολυκαταστήματος διατυπώνει το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Οι Οικολόγοι πραγματοποίησαν χθες εκδήλωση διαμαρτυρίας απέναντι από το χώρο των εγκαινίων του "The Mall", εκφράζοντας την αντίθεσή τους και την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που θα έχει το πολυκατάστημα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που ήδη αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη περιοχή. Όπως δήλωσε στον "Π" ο εκπρόσωπος του Κινήματος, Άθως Αγαπητός, "τέτοιου είδους αναπτύξεις δεν επιτρέπεται να γίνονται μέσα σε ήπιας εμπορικής ανάπτυξης περιοχές και οικιστικές ζώνες. Το μεγάλο πρόβλημα του κυκλοφοριακού, αντί να σταματά, πολλαπλασιάζεται και αναμένεται να είναι χειρότερο από αυτό της περιοχής του νέου Γενικού Νοσοκομείου", υποστήριξε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ - 13/12/2007, Σελίδα: 42
http://www.politis-news.com/cgibin/h...-V=articles&-p

Δεν υπάρχουν σχόλια: