Κυριακή 13 Απριλίου 2008

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων καταπιάνεται με ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο είχαμε κι εμείς παρουσιάσει την περ. βδομάδα στο blog μας. Η ανακοίνωησ αναφέρει:

"Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών επιθυμεί να εκφράσει την αντίθεση του στα σχέδια του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως για μεταστέγαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε κτίριο που προγραμματίζεται να ανεγερθεί στην περιοχή της Σχολής Τυφλών στην Ακρόπολη.

Πιστεύουμε ότι η κατά παράβαση της φιλοσοφίας του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας, χωροθέτηση του νέου κτιρίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη συγκεκριμένη περιοχή θα προκαλέσει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη οικιστική περιοχή.

Η συγκέντρωση των υπηρεσιών του υπουργείου που εξυπηρετούν αρκετούς πολίτες σε μια τέτοια περιοχή θα δημιουργήσει ανάγκες για εκατοντάδες χώρους στάθμευσης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Κινήματος στο Στρόβολο, κ. Άθως Αγαπητός, δήλωσε: «Με τη λειτουργία των νέων γραφείων και τη μετακίνηση 437 υπαλλήλων και πρόβλεψη για επιπλέον 170 (σε πέντε χρόνια) οι αυξήσεις των διακινήσεων είναι σημαντικές και δεν θεωρούνται αποδεκτές βάσει των σημερινών κυκλοφοριακών δεδομένων της περιοχής. Θεωρούμε ότι η εν λόγω κατασκευή θα δημιουργήσει τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα και θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των δημοτών του Στροβόλου».

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς να τροποποιήσουν τους αρχικούς σχεδιασμούς τους και να αποτραπεί η κατάφωρη επέμβαση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής Ακρόπολης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: